Salsa habaňero
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 0 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 328.4 mg
- Vláknina 6955 mg
- Vitamín A 6955 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pět chilli habaňero a čtyři chilli costeno amarillo namočíme na 10 minut do horké vody, aby změkly. Necháme okapat, vodu z namáčení si uchováme.
-
2
Z papriček odstraníme stopky a semena, nakrájíme nahrubo. Vložíme do mixéru, přilijeme trochu tekutiny z namáčení a rozmixujeme na jemnou pastu. Přendáme do mísy.
-
3
Jarní cibulku nakrájíme najemno, přidáme šťávy z grepu a limetky, nastrouhanou kůru z limetky, nahrubo nasekaný koriandr a vše dobře promícháme. Přidáme chilli pastu a znovu dobře promícháme. Dle chuti osolíme. Zakryjeme a necháme jeden den v lednici. Podáváme jen v nepatrném množství.