Bifteky po mexicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 118.5 mg
  • Draslík 860.1 mg
  • Vláknina 3098.8 mg
  • Vitamín A 3098.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme. Feferonku očistíme a nakrájíme na nudličky. Vše podusíme 15 minut na rozehřátém oleji. Přidáme nasekanou petrželku, směs rozmixujeme a omáčku ochutíme citronovou šťávou a osolíme.

  • 2

    Z omytého masa nakrájíme 4 bifteky, z obou stran je opepříme a na rozehřátém másle a oleji je opékáme asi 2 minuty. Potom maso osolíme a vložíme do zapékací mísy.

  • 3

    Výpek přidáme do omáčky a bifteky jí potřeme. Na každý biftek položíme plátek ementálu.

  • 4

    Pokrm zapékáme v troubě pod grilem, dokud se sýr neroztaví.

Komentáře k receptu