Kuře s meruňkami a mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Cibule
  • 55 g Meruňky sušené
  • 150 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Máta sušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 848 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 332.8 mg
  • Draslík 1114.9 mg
  • Vláknina 5901.8 mg
  • Vitamín A 5901.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kousky kuřete vložíme do zapékací mísy, přidáme cibuli, 4lžíce pomerančové šťávy, nastrouhanou pomerančovou kůru, citronovu šťávu, meruňky, mátu, bílé víno. Osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme. Mísu přiklopíme a necháme v lednici 2-4 hodiny marinovat.

  • 2

    Po vyjmutí z lednice necháme zahřát na pokojovou teplotu, vložíme do trouby a pečeme při teplotě 190C asi 45min.

  • 3

    Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Zbylou směs v míse rozmixujeme, propasírujeme a vložíme do menší pánve. Rozehřejeme, ale nevaříme. Po odstavení postupě přimícháváme jogurt. Omáčka musí mít hustou, ale tekutou konzistenci. Podle chuti dosolíme a opepříme a nalijeme na maso.

Komentáře k receptu