Pečené papriky s rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 164.9 mg
  • Vláknina 3061.3 mg
  • Vitamín A 3061.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nahrubo nakrájíme, oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Čerstvý rozmarýn a majoránku omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Očištěné papriky nakrájíme na kostky.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém oleji opékáme papriky za častého míchání asi 15 minut. Po 7 minutách přidáme cibuli, česnek, rozmarýn a majoránku. Vše výrazně osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu