Králík v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1108 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 120.3 mg
- Draslík 1309.7 mg
- Vláknina 4708.3 mg
- Vitamín A 4708.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zadní králičí běhy omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl, pepř, po obou stranách je opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a dusíme asi 5 minut. Přidáme oloupané celé stroužky česneku, bobkový list, hřebíček a přimícháme rajčatový protlak. Podlijeme vývarem, pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.
-
2
Stroužky česneku vyjmeme, tři prolisujeme sítem, kterým procedíme i vydušenou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme olivy a jen prohřejeme.
-
3
Maso přelijeme šťávou a podáváme se zelenými fazolkami.