Králík v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 800 g Králičí maso
  • 100 g Olivy nakládané
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1108 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 120.3 mg
  • Draslík 1309.7 mg
  • Vláknina 4708.3 mg
  • Vitamín A 4708.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zadní králičí běhy omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl, pepř, po obou stranách je opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a dusíme asi 5 minut. Přidáme oloupané celé stroužky česneku, bobkový list, hřebíček a přimícháme rajčatový protlak. Podlijeme vývarem, pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.

  • 2

    Stroužky česneku vyjmeme, tři prolisujeme sítem, kterým procedíme i vydušenou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme olivy a jen prohřejeme.

  • 3

    Maso přelijeme šťávou a podáváme se zelenými fazolkami.

Komentáře k receptu