Švestky v bylinkovém octu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 3 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1203.9 mg
- Vláknina 33687.5 mg
- Vitamín A 33687.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 147.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky omyjeme a slupku nařízneme.
-
2
V kastrolu povaříme balsamico, červené víno, sůl, pepř a cukr asi 5 minut.
-
3
Do čistých sklenic vkládáme po vrstvách švestky a bylinky. Vše zalijeme vroucím nálevem a ihned dobře uzavřeme.
-
4
Konzumujeme nejdříve po 3 dnech. Dobře uzavřené vydrží až 3 měsíce.