Švestky v bylinkovém octu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Švestky
  • 250 ml Víno červené
  • 500 ml Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 6 ks Tymián čerstvý
  • 3 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1203.9 mg
  • Vláknina 33687.5 mg
  • Vitamín A 33687.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 147.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky omyjeme a slupku nařízneme.

  • 2

    V kastrolu povaříme balsamico, červené víno, sůl, pepř a cukr asi 5 minut.

  • 3

    Do čistých sklenic vkládáme po vrstvách švestky a bylinky. Vše zalijeme vroucím nálevem a ihned dobře uzavřeme.

  • 4

    Konzumujeme nejdříve po 3 dnech. Dobře uzavřené vydrží až 3 měsíce.

Komentáře k receptu