Slané mandle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mandle
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 658 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 599.5 mg
  • Vláknina 20364.5 mg
  • Vitamín A 20364.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 21.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílek šleháme s paprikou, dokud směs nezpění. Poté přidáme celé oloupané mandle a obalíme.

  • 2

    Přendáme na plech, vyložený pečicím papírem, posypeme mořskou solí a několikrát mandle obrátíme, aby se sůl důkladně nalepila.

  • 3

    Pečeme 30 minut na 120°C, často obracíme. Troubu vypneme, necháme mandle ještě 30 minut dojít. Až zcela vychladnou, uložíme je do vzduchotěsné nádoby.

Komentáře k receptu