Perník pečený ve formě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2314 kcal
- Sacharidy 402 g
- Tuky 55 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 171 g
- Cholesterol 270.3 mg
- Draslík 111.3 mg
- Vláknina 19950 mg
- Vitamín A 19950 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme mouku a koření.
-
2
Rozehřátý tuk smícháme s tekutým medem, cukrem, vejcem, přidáme amonium rozmíchané v mléce a vypracujeme těsto.
-
3
Formu na suchary vyložíme pečicím papírem (nebo vymastíme tukem a vysypeme strouhankou), těsto do ní vložíme, potřeme mlékem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Upečený perník necháme vychladnout, můžeme jej rozkrojit, potřít zavařeninou a polít polevou.