Kuřecí řízky s paprikovou pastou
Suroviny
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Paprika zelená
- 2 ks Paprika žlutá
- 4 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Tymián čerstvý
- 1 l Voda pitná
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.5 polévková lžíce Rozmarýn sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 15 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 141.2 mg
- Draslík 1242.6 mg
- Vláknina 13850.8 mg
- Vitamín A 13850.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 187.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Scedíme je a necháme okapat.
-
2
Očištěné papriky nakrájíme na kostičky a odděleně podle barev je rozmixujeme vždy s 1 lžičkou másla a špetkou sušeného rozmarýnu. Osolíme a opepříme.
-
3
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a opékáme asi 8 minut po obou stranách na pánvi na oleji. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a nakrájíme na nudličky.
-
4
Fazolky krátce opečeme na zbylém másle. Upravíme je na talíře spolu s kuřecími řízky a paprikovou pastou. Ozdobíme lístky tymiánu.