Grilovaná ryba s omáčkou romescu
Suroviny
- 900 g Pstruh
- 100 ml Olej olivový
- 180 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 0.5 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Mandle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1051 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 93 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 130.5 mg
- Draslík 987 mg
- Vláknina 4811.5 mg
- Vitamín A 4811.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hmoždíři rozmělníme česnek, kajenský pepř, sůl, mandle a rajčata. Dáme do mísy, přilijeme červený ocet a postupně přiléváme olej. Dobře rozmícháme, jakmile zapracujeme polovinu oleje, zbytek přilijeme, okořeníme a promícháme.
-
2
Rybu dobře omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme bobkový list. Kůži potřeme olejem a pokapeme citrónovou šťávou. Vložíme pod předehřátý gril a grilujeme asi 2–5 minut, z obou stran. Během grilování potíráme olejem a citrónovou šťávou.