Jehněčí maso s těstovinami a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 31 g
- Sodík 773 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 121.3 mg
- Draslík 602.4 mg
- Vláknina 2833.3 mg
- Vitamín A 2833.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kýtu nebo plecko nařízneme po celém povrchu asi po pěti centimetrech. Do každého řezu zasuneme klínek česneku. Maso dáme do zapékací formy a celé ho potřeme olejem.
-
2
Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 220°C, během pečení maso potíráme výpekem.
-
3
Hotové maso obrátíme, přilijeme vývar nebo vodu, přidáme uvařené těstoviny a koření.
-
4
Rajčata smícháme s oregánem, solí a pepřem, směs nalijeme na maso. Zamícháme a pečeme ještě 20 - 30 minut, často promícháváme.
-
5
Hotový pokrm posypeme jemně nastrouhaným sýrem a podáváme rovnou z pečící nádoby nebo servírujeme na talíři.