Kuře s bazalkovou omáčkou
Suroviny
- 50 g Fenykl sladký - hlíza
- 1000 g Kuře
- 300 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Pórek
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 125 g
- Sodík 641 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 189.2 mg
- Draslík 809.2 mg
- Vláknina 7365.3 mg
- Vitamín A 7365.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře rozdělíme na 8 kousků, kůži odstraníme a porce vykostíme. Maso osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách na oleji.
-
2
Ke kuřeti přidáme oloupaný, nasekaný česnek, omytá, nadrobno nakrájená rajčata, nasekané bylinky a vše krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.
-
3
Vývar procedíme a povaříme v něm oloupanou cibuli, mrkev, fenykl a pórek nakrájené na nudličky. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu.
-
4
Na talíře upravíme porce kuřete, obložíme zeleninou a ozdobíme lístky bazalky.