Kořeněné sýrové tyčinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Droždí
  • 550 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mouka žitná bílá
  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Mák mletý
  • 0.5 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 117.6 mg
  • Vláknina 7416.6 mg
  • Vitamín A 7416.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku a mletý koriandr. Droždí rozmícháme ve 20 ml vlažné vody a přidáme k mouce. Přilijeme 530 ml vlažné vody, přidáme sůl a mletou papriku, uhněteme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme 150 g nastrouhaného sýra a necháme asi 10 minut odpočinout.

  • 2

    Těsto rozdělíme na 5 dílů, vytvarujeme koule, rozčtvrtíme je a vyválíme tyčinky dlouhé 20 cm. Urovnáme je na máslem vymazaný plech, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a mákem. Navlhčíme a necháme 20 minut odpočinout.

  • 3

    Tyčinky pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 15 minut.

Komentáře k receptu