Vepřová panenka s čatní
Suroviny
- 1500 g Rajčata
- 375 g Cukr třtinový
- 600 g Fazolové lusky zelené
- 75 g Anglická slanina
- 400 g Vepřová panenka
- 275 ml Ocet jablečný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.25 ks Zázvor celý
- 2 stroužek Česnek
- 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 14 g
- Sodík 652 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 119 g
- Cholesterol 61.8 mg
- Draslík 1970.5 mg
- Vláknina 17392.8 mg
- Vitamín A 17392.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.8 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata nakrájíme na kostičky a promícháme se solí, chilli kořením, cukrem, octem, pepřem, nasekaným zázvorem a česnekem. Uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut.
-
2
Očištěné fazolky povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme je. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na lžíci oleje a osmahneme na ní fazolky. Podle chuti okořeníme.
-
3
Omyté maso ze všech stran opékáme na lžíci oleje asi 10 minut. Potom panenku osolíme a opepříme, nakrájíme na plátky a přidáme čatní, fazoky a nakrájenou pažitku.