Vepřová panenka s čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Rajčata
  • 375 g Cukr třtinový
  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 75 g Anglická slanina
  • 400 g Vepřová panenka
  • 275 ml Ocet jablečný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.25 ks Zázvor celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 119 g
  • Cholesterol 61.8 mg
  • Draslík 1970.5 mg
  • Vláknina 17392.8 mg
  • Vitamín A 17392.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.8 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na kostičky a promícháme se solí, chilli kořením, cukrem, octem, pepřem, nasekaným zázvorem a česnekem. Uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut.

  • 2

    Očištěné fazolky povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme je. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na lžíci oleje a osmahneme na ní fazolky. Podle chuti okořeníme.

  • 3

    Omyté maso ze všech stran opékáme na lžíci oleje asi 10 minut. Potom panenku osolíme a opepříme, nakrájíme na plátky a přidáme čatní, fazoky a nakrájenou pažitku.

Komentáře k receptu