Losos na jehle s cherry rajčátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Majoránka
  • 8 ks Feferony
  • 1 ks Bazalka
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 16 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 1516.9 mg
  • Vláknina 15039.8 mg
  • Vitamín A 15039.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Smícháme citronovou šťávu s olejem, hořčicí, solí a pepřem. Do marinády vmícháme nasekané bylinky, kousky lososa v ní marinujeme asi 30 minut.

  • 2

    Rajčata a feferonky omyjeme, šalotky oloupeme, rozpůlíme. Kousky lososa střídavě se všemi surovinami napichujeme na 8 jehel. Zeleninu potřeme zbylou marinádou.

  • 3

    Špízy grilujeme v troubě za častého obracení asi 12 minut.

  • 4

    Na talířích pokrm obložíme dílky omytého citronu. Podáváme s čerstvou bagetou.

Komentáře k receptu