Bifteky na pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 800 g Hovězí svíčková
  • 125 ml Vývar z hovězích kostí
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 117.4 mg
  • Draslík 1380.7 mg
  • Vláknina 6714.8 mg
  • Vitamín A 6714.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme, prolisujeme a smícháme s horkým mlékem a 2 lžícemi másla. Na máslem vymazaný plech nastříkáme pomocí cukrářského sáčku bramborové pusinky a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 2

    Omyté a osušené maso nakrájíme na bifteky a zprudka je opečeme po každé straně 1 minutu na 3 lžících másla a na oleji. Maso vyjmeme, okořeníme a udržujeme teplé.

  • 3

    Ve výpeku podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přilijeme víno a necháme svařit. Přidáme zelený pepř a smetanu, osolíme a opepříme.

  • 4

    Bifteky upravíme s bramborovými pusinkami a omáčkou na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu