Bifteky na pepři
Suroviny
- 500 g Brambory
- 800 g Hovězí svíčková
- 125 ml Vývar z hovězích kostí
- 125 ml Víno bílé
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 125 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 18 g
- Sodík 450 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 117.4 mg
- Draslík 1380.7 mg
- Vláknina 6714.8 mg
- Vitamín A 6714.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme, prolisujeme a smícháme s horkým mlékem a 2 lžícemi másla. Na máslem vymazaný plech nastříkáme pomocí cukrářského sáčku bramborové pusinky a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
-
2
Omyté a osušené maso nakrájíme na bifteky a zprudka je opečeme po každé straně 1 minutu na 3 lžících másla a na oleji. Maso vyjmeme, okořeníme a udržujeme teplé.
-
3
Ve výpeku podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přilijeme víno a necháme svařit. Přidáme zelený pepř a smetanu, osolíme a opepříme.
-
4
Bifteky upravíme s bramborovými pusinkami a omáčkou na talíře a podáváme.