Polévka z čekanky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1000 g Čekanka
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Kari koření
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1184 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 35.7 mg
  • Draslík 1688.2 mg
  • Vláknina 18836.2 mg
  • Vitamín A 18836.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme v hrnci, přidáme máslo a oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Necháme ji zesklovatět a vmícháme karí koření.

  • 2

    Očištěnou čekanku podélně rozpůlíme a odstraníme košťály. Puky omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Pokapeme citronovou šťávou a podusíme asi 5 minut. Poprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vývar a zvolna povaříme dalších 5 minut.

  • 3

    Polévku osolíme, opepříme, osladíme a vmícháme zakysanou smetanu. Přidáme šunku nakrájenou na nudličky a krátce prohřejeme.

  • 4

    Hotovou polévku rozdělíme na talíře a posypeme nakrájenou řeřichou.

  • 5

    Podáváme s čerstvou bagetou.

Komentáře k receptu