Tykev s mletým masem a paprikou
Suroviny
- 600 g Tykev
- 500 g Maso mleté - mix
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř cayenský
- 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 32 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 607 mg
- Vláknina 8332.2 mg
- Vitamín A 8332.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu na rozehřátém oleji opečeme mleté maso. Přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, tykvovou dužinu nakrájenou na kostky a očištěné, na kousky rozkrájené papriky. Okořeníme oreganem.
-
2
Ve vývaru rozmícháme rajčatový protlak a přidáme do směsi. Vše dusíme pod pokličkou asi 20 minut a během dušení občas zamícháme.
-
3
Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s vařenými bramborami.