Tykev s mletým masem a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tykev
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 607 mg
  • Vláknina 8332.2 mg
  • Vitamín A 8332.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu na rozehřátém oleji opečeme mleté maso. Přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, tykvovou dužinu nakrájenou na kostky a očištěné, na kousky rozkrájené papriky. Okořeníme oreganem.

  • 2

    Ve vývaru rozmícháme rajčatový protlak a přidáme do směsi. Vše dusíme pod pokličkou asi 20 minut a během dušení občas zamícháme.

  • 3

    Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu