Palačinky s provensálským ragú
Suroviny
- 350 g Maso mleté - mix
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 420 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 ml Mléko polotučné
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Provensálské koření
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 63 g
- Sodík 386 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 146.9 mg
- Draslík 273.7 mg
- Vláknina 4958.5 mg
- Vitamín A 4958.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpuštěné, prochladlé máslo promícháme s moukou, mlékem, vejci a špetkou soli. Vzniklé hladké těstíčko necháme asi 30 minut sát.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a zprudka je opečeme. Vmícháme rajčata i s nálevem a podusíme pod pokličkou asi 20 minut. Osolíme, opepříme a ochutíme provensálskými bylinkami. Necháme na teplém místě.
-
3
Na rozehřátém oleji postupně usmažíme z těstíčka 4 palačinky. Upravíme je na talíře, poklademe mletým masem a složíme do trojúhelníků.