Papriková polévka s rukolou
Suroviny
- 50 g Rukola
- 500 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 12 g
- Sodík 785 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 29.8 mg
- Draslík 419 mg
- Vláknina 6906.3 mg
- Vitamín A 6906.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Vše opečeme v hrnci na rozpáleném oleji, poprášíme paprikou, osmahneme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni povaříme asi 5 minut.
-
2
Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme a přilijeme víno. Nakonec do polévky přidáme omytou nasekanou rukolu.
-
3
Při podávání každou porci ozdobíme kopečkem ušlehané smetany.