Papriková polévka s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Rukola
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 785 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 29.8 mg
  • Draslík 419 mg
  • Vláknina 6906.3 mg
  • Vitamín A 6906.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Vše opečeme v hrnci na rozpáleném oleji, poprášíme paprikou, osmahneme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni povaříme asi 5 minut.

  • 2

    Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme a přilijeme víno. Nakonec do polévky přidáme omytou nasekanou rukolu.

  • 3

    Při podávání každou porci ozdobíme kopečkem ušlehané smetany.

Komentáře k receptu