Salát z lišek
Suroviny
- 150 g Salát Polníček
- 200 g Lišky čerstvé
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Anýz mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Fazole bílé sterilované
- 0.76 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 2 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 162.6 mg
- Vláknina 4640.3 mg
- Vitamín A 4640.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Na 2 lžících rozehřátého oleje osmahneme fazole spolu s anýzem. Přidáme 2 lžíce balsamica, osolíme, opepříme a osladíme. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, podusíme a necháme vychladnout.
-
2
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a zprudka na něm opečeme očištěné lišky. Zalijeme lžící balsamica, osolíme a opepříme.
-
3
Na talíře upravíme omytý polníček, fazole a posypeme je liškami.