Skopová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 280 g Brambory
  • 133 g Celer bulvový
  • 33 g Cibule
  • 133 g Kapusta hlávková
  • 100 g Mrkev kořen
  • 20 g Sůl
  • 13 g Polévkové koření
  • 0.3 g Majoránka
  • 20 g Česnek
  • 67 g Žampiony čerstvé
  • 0.3 g Bobkový list
  • 0.7 g Nové koření celé
  • 670 g Skopové maso přední
  • 0.7 g Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 863 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 53.6 mg
  • Draslík 450.6 mg
  • Vláknina 3415.3 mg
  • Vitamín A 3415.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso zbavíme loje, opláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, osolíme, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list a zvolna vaříme doměkka.

  • 2

    Uvařené maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky - 2 na 1 porci.

  • 3

    Do procezeného vývaru vložíme širší nudle, nakrájenou mrkev, kapustu a celer, čtvrtky cibule, celý česnek, na kostky nakrájené brambory a na plátky nakrájené žampiony. Vše dovaříme doměkka, ne však rozvaříme.

  • 4

    Nakonec do polévky přidáme polévkové koření, drcenou majoránku a krátce převaříme.

Komentáře k receptu