Marinované pomeranče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr krupice
  • 4 ks Pomeranče
  • 2 ks Hřebíček
  • 4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 404.7 mg
  • Vláknina 10051 mg
  • Vitamín A 10051 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče okartáčujeme pod teplou vodou, oloupeme a kůru nakrájíme na nudličky. Zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu a zvolna vaříme do měkka. Uvařenou kůru necháme na sítu okapat.

  • 2

    Cukr zkaramelizujeme se lžící vody, přidáme ještě lžíci vody, pomerančovou kůru a hřebíček. Vše vaříme, dokud sirup nezačne ulpívat na kůře.

  • 3

    Z pomerančů odstraníme bílou slupku, vložíme je do mísy, polijeme sirupem, obrátíme a necháme 2 hodiny v chladu.

  • 4

    Vychlazené pomeranče upravíme na talířky, nařízneme do křížku a ozdobíme vanilkovou zmrzlinou (nebo šlehačkou) a lístkem meduňky.

Komentáře k receptu