Marinované pomeranče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 2 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 8.8 mg
- Draslík 404.7 mg
- Vláknina 10051 mg
- Vitamín A 10051 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče okartáčujeme pod teplou vodou, oloupeme a kůru nakrájíme na nudličky. Zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu a zvolna vaříme do měkka. Uvařenou kůru necháme na sítu okapat.
-
2
Cukr zkaramelizujeme se lžící vody, přidáme ještě lžíci vody, pomerančovou kůru a hřebíček. Vše vaříme, dokud sirup nezačne ulpívat na kůře.
-
3
Z pomerančů odstraníme bílou slupku, vložíme je do mísy, polijeme sirupem, obrátíme a necháme 2 hodiny v chladu.
-
4
Vychlazené pomeranče upravíme na talířky, nařízneme do křížku a ozdobíme vanilkovou zmrzlinou (nebo šlehačkou) a lístkem meduňky.