Telecí závitky s rozinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 34 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 232.1 mg
- Draslík 1107.4 mg
- Vláknina 4411.8 mg
- Vitamín A 4411.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Polovinu rozinek smícháme s nasekanými pistáciemi, mandlovými plátky, vejcem a mletým koriandrem. Směsí potřeme plátky masa, svineme do závitků a převážeme nití.
-
3
V kastrolu na rozehřátém másle závitky opečeme ze všech stran, přilijeme víno a 125 ml vody a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Po 10 minutách dušení přidáme zbylé rozinky. Podušené závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
4
Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme.
-
5
Závitky s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.