Telecí závitky s rozinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Telecí kýta
  • 150 g Hrozinky
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Víno růžové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mandle plátky
  • 2 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 232.1 mg
  • Draslík 1107.4 mg
  • Vláknina 4411.8 mg
  • Vitamín A 4411.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Polovinu rozinek smícháme s nasekanými pistáciemi, mandlovými plátky, vejcem a mletým koriandrem. Směsí potřeme plátky masa, svineme do závitků a převážeme nití.

  • 3

    V kastrolu na rozehřátém másle závitky opečeme ze všech stran, přilijeme víno a 125 ml vody a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Po 10 minutách dušení přidáme zbylé rozinky. Podušené závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 4

    Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Závitky s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu