Krůtí nudličky na kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 150 g Rýže loupaná
  • 100 g Marmeláda meruňková
  • 50 g Anglická slanina
  • 500 g Kapusta hlávková
  • 300 ml Voda pitná
  • 500 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 796 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 1191.4 mg
  • Vláknina 12559.8 mg
  • Vitamín A 12559.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 195.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a nasekanou cibuli. Vše opékáme asi 5 minut, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Přilijeme 250 ml vývaru a dusíme 30 minut.

  • 2

    Propláchnutou rýži vaříme ve 300 ml osolené vody asi 20 minut.

  • 3

    Omytou kapustu rozebereme na listy. Zbylý vývar, marmeládu a citronovou šťávu uvedeme do varu, vložíme kapustu a dusíme asi 30 minut.

  • 4

    Slaninu nakrájíme na nudličky, opečeme a spolu s masem vmícháme do uvařené rýže. Kapustu necháme okapat, zachycenou vodu vmícháme do rizota a kapustu rozdělíme na talíře. Na kapustu upravíme rizoto a podáváme.

Komentáře k receptu