Krůtí nudličky na kapustě
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
- 150 g Rýže loupaná
- 100 g Marmeláda meruňková
- 50 g Anglická slanina
- 500 g Kapusta hlávková
- 300 ml Voda pitná
- 500 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Kari koření
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 19 g
- Sodík 796 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 89.8 mg
- Draslík 1191.4 mg
- Vláknina 12559.8 mg
- Vitamín A 12559.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 195.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 84.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a nasekanou cibuli. Vše opékáme asi 5 minut, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Přilijeme 250 ml vývaru a dusíme 30 minut.
-
2
Propláchnutou rýži vaříme ve 300 ml osolené vody asi 20 minut.
-
3
Omytou kapustu rozebereme na listy. Zbylý vývar, marmeládu a citronovou šťávu uvedeme do varu, vložíme kapustu a dusíme asi 30 minut.
-
4
Slaninu nakrájíme na nudličky, opečeme a spolu s masem vmícháme do uvařené rýže. Kapustu necháme okapat, zachycenou vodu vmícháme do rizota a kapustu rozdělíme na talíře. Na kapustu upravíme rizoto a podáváme.