Květáková omáčka k těstovinám

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Květák
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Sardelové řezy
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 2414 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 59.8 mg
  • Draslík 1042 mg
  • Vláknina 10182.5 mg
  • Vitamín A 10182.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Sardelové řezy nakrájíme na kousky velké asi 2 cm.

  • 3

    Máslo a olej rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme sardelové řezy, květák, rajčata a vše krátce povaříme. Podle chuti osolíme a okořeníme oreganem.

Komentáře k receptu