Kuře se slaninovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 47 g
- Sodík 582 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 308.4 mg
- Draslík 708.6 mg
- Vláknina 5923.8 mg
- Vitamín A 5923.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší část rozmarýnu povaříme s neoloupaným česnekem ve 125 ml vody asi 10 minut. Vývar scedíme a smícháme s vínem.
-
2
Játra omyjeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozpustíme na oleji a odstavíme z plotny. Přidáme játra a zbylý rozmarýn.
-
3
Omyté kuře uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Naplníme je slaninovou směsí a otvor zašijeme. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut, potom přilijeme vinný vývar, pečeme ještě 45 minut.
-
4
Měkké kuře vyjmeme, naporcujeme a vypečenou šťávu ještě chvíli povaříme.