Kopaničářský guláš
Suroviny
- 800 g Hovězí maso přední
- 200 g Lečo sterilované
- 100 g Sádlo syrové
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Brambory
- 5 ks Feferony
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 40 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 147.8 mg
- Draslík 1171.5 mg
- Vláknina 5588.3 mg
- Vitamín A 5588.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky. Na sádle osmahneme oloupanou, jemně pokrájenou cibuli, zpěníme na ní mletou papriku, přidáme protlak, podlijeme trochou vody, vložíme maso, feferonku a česnek. Osolíme a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
-
2
Potom přidáme oloupané, na kousky rozkrájené brambory, lečo a dusíme do měkka.
-
3
Podáváme s chlebem nebo s bílým pečivem.