Hovězí maso v kořeněné směsi
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Kečup
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1189 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 75.2 mg
- Draslík 85.4 mg
- Vláknina 3342.5 mg
- Vitamín A 3342.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na hranolky a smažíme za stálého míchání na oleji, až se šťáva vydusí. Zaprášíme moukou, přisypeme mletou papriku, znovu osmahneme a podlijeme trochou vody. Osolíme a dusíme do poloměkka.
-
2
Potom k masu přidáme kečup, nadrobno pokrájené feferonky, pepř, dusíme do měkka.
-
3
Do hotového pokrmu vmícháme na kostičky rozkrájenou okurku a jemně krájenou cibuli, ještě 5 minut podusíme.
-
4
Podáváme s dušenou rýží.