Kapr dušený na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 709.6 mg
  • Vláknina 477.5 mg
  • Vitamín A 477.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou, necháme asi 15 minut odležet.

  • 2

    Potom maso osolíme, v kastrolu podlijeme trochou horké vody, posypeme kmínem a dusíme do měkka.

  • 3

    Porce vyjmeme, šťávu zředíme trochou vody, necháme přejít varem a přecedíme.

  • 4

    Při podávání pokapeme každou porci citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu