Kapr dušený na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 12 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 709.6 mg
- Vláknina 477.5 mg
- Vitamín A 477.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou, necháme asi 15 minut odležet.
-
2
Potom maso osolíme, v kastrolu podlijeme trochou horké vody, posypeme kmínem a dusíme do měkka.
-
3
Porce vyjmeme, šťávu zředíme trochou vody, necháme přejít varem a přecedíme.
-
4
Při podávání pokapeme každou porci citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami.