Kořeněná křenová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 8 g
- Sodík 345 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 1184.6 mg
- Vláknina 44696.5 mg
- Vitamín A 44696.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 195.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z oloupaného celeru, omytého libečku, pepře, hřebíčku, máty, meduňky, soli a vody uvaříme čirý vývar a polévku scedíme.
-
2
V sójovém mléce rozmícháme mouku, směs vmícháme do horké polévky a povaříme 10 minut. Během vaření polévku občas promícháme.
-
3
Jemně nastrouhaný křen osmahneme na troše másla. Hrnec s polévkou odstavíme z plotny a přimícháme křen.