Vepřové s křenem po štýrsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 32 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 1156.2 mg
- Vláknina 28641.5 mg
- Vitamín A 28641.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu v hrnci promícháme s citronovou šťávou, osolíme, koření vložíme do sáčku, ponoříme do vody a povaříme.
-
2
Po chvíli do vody přidáme omyté maso, vaříme do poloměkka.
-
3
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a zvolna dusíme.
-
4
Měkké maso vyjmeme z hrnce a pokrájíme na plátky. Každou porci přelijeme vývarem ze zeleniny a posypeme nastrouhaným křenem.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami nebo s houskovými knedlíky.