Vepřové plátky na hořčici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 27 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 110.7 mg
- Draslík 557 mg
- Vláknina 1055.5 mg
- Vitamín A 1055.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme a naklepeme. Maso potřeme směsí lžíce oleje a brandy, posypeme rozdrcenými jalovci, špetkou tymiánu, necháme přikryté v chladu do druhého dne.
-
2
Plátky masa necháme okapat, osolíme je a vložíme na zpěněnou cibuli. Krátce podusíme, podlijeme vínem, kečupem, dále dusíme na mírném ohni. Po chvíli přilijeme marinádu a trochu vody.
-
3
Ke konci dušení přilijeme smetanu rozmíchanou s hořčicí.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.