Hruškové čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 1 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 594 mg
- Vláknina 19079.5 mg
- Vitamín A 19079.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
-
2
Nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli a rajčata.
-
3
Vše vložíme do kastrolu, přidáme rozinky a zvolna dusíme.
-
4
Po chvíli přidáme oloupaný, nasekaný celer spolu s cukrem, octem a kořením. Dusíme do zhoustnutí, dochutíme a necháme ještě 2 minuty přejít varem.
-
5
Čatní naplníme do čistých skleniček, které zavíčkujeme.
-
6
Podáváme k masům.