Jarní kopřivová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kopřiva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 292.8 mg
  • Draslík 233.3 mg
  • Vláknina 8719.5 mg
  • Vitamín A 8719.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    250 g čerstvých kopřiv spaříme, scedíme a na jemno nasekáme.

  • 2

    Z másla, oleje a 3 lžic mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1/8 l mléka, povaříme 3 minuty a odstavíme. Do vzniklého bešamelu zamícháme postupně tři žloutky, sůl, po částech nasekané kopřivy a sníh ušlehaný ze zbylých bílků.

  • 3

    Na plech položíme pečicí papír, rozetřeme na něj směs a pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut.

  • 4

    Upečené těsto překlopíme na pomaštěný papír, potřeme rajčatovým protlakem a pomocí papíru zavineme roládu.

  • 5

    Roládu podáváme teplou s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu