Pečené vepřové kotlety s jablky a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 10 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 461.6 mg
- Vláknina 4545.8 mg
- Vitamín A 4545.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme a poprášíme mletou skořicí. Maso obalíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance promíchané se šalvějí, tymiánem, solí, pepřem.
-
2
Kotlety rozložíme na plech, posypeme oloupanými, na plátky nakrájenými jablky a pokapeme rozehřátým máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka (asi 40 minut).
-
3
Podáváme s opečenými bramborami a zeleným hráškem.