Vejce s kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 382.4 mg
- Draslík 230.5 mg
- Vláknina 953.8 mg
- Vitamín A 953.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a po šířce rozkrojíme.
-
2
Do bešamelu vmícháme kari koření. Z vajec vyjmeme žloutky, prolisujeme je a vmícháme do 1/3 bešamelu s karí. Směsí naplníme půlky bílků.
-
3
Naplněné bílky vyrovnáme do zapékací mísy, zalijeme zbylou omáčkou smíchanou se smetanou a zapečeme asi 10 minut v horké troubě.