Flanderská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Vepřový mozek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 1389.4 mg
  • Draslík 162.2 mg
  • Vláknina 133.3 mg
  • Vitamín A 133.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový mozeček odblaníme, omyjeme a krátce povaříme.

  • 2

    Okapaný mozeček rozetřeme s hořčicí, osolíme, opepříme a postupně zředíme olejem. Nakonec do omáčky přidáme trochu octa.

Komentáře k receptu