Flanderská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 37 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 1389.4 mg
- Draslík 162.2 mg
- Vláknina 133.3 mg
- Vitamín A 133.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový mozeček odblaníme, omyjeme a krátce povaříme.
-
2
Okapaný mozeček rozetřeme s hořčicí, osolíme, opepříme a postupně zředíme olejem. Nakonec do omáčky přidáme trochu octa.