Kapr na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 21 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 724.6 mg
- Vláknina 3216.7 mg
- Vitamín A 3216.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého kapra podélně rozkrojíme a obě poloviny osolíme po obou stranách. Do kůže nařízneme příčné zářezy asi 1 cm od sebe a nasypeme do nich zázvor.
-
2
Na másle podusíme omytý, nasekaný pórek a cibuli. Když zesklovatí, vložíme hřbetem vzhůru poloviny kapra a dusíme asi 15 minut. Potom podlijeme bílým vínem, trochou vody a pečeme v horké troubě dalších 15 minut.