Kuře s karí a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 300 g Zelenina kořenová
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Kuře
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1135 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 663 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 350.4 mg
  • Draslík 848.7 mg
  • Vláknina 3166 mg
  • Vitamín A 3166 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a osolené kuře dorůžova opečeme na rozškvařených kostičkách slaniny.

  • 2

    Do šťávy od opékání vmícháme koření a necháme rozpustit. Kuře touto šťávou poléváme a podle potřeby doléváme horkou vodou.

  • 3

    K poloměkkému kuřeti přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu, máslo a vše dopečeme doměkka.

Komentáře k receptu