Vepřová plec na karí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 41 g
- Sodík 641 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 116.4 mg
- Draslík 1211.3 mg
- Vláknina 8455.8 mg
- Vitamín A 8455.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole rozehřejeme olej, přidáme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání je osmahneme. Dále přidáme na kostičky nakrájenou cibuli smíchanou s kari kořením a také osmahneme. Zalijeme horkým vývarem a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Podle potřeby přiléváme vývar.
-
2
Před koncem dušení přidáme oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájená na kostičky a rozdusíme je. Nakonec pokrm osolíme a opepříme.