Nákyp z masa a zeleniny v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 250 g Listové těsto
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 3 polévková lžíce Mléko zahuštěné neslazené
  • 0.18 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 143 mg
  • Draslík 115.6 mg
  • Vláknina 10484.5 mg
  • Vitamín A 10484.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso promícháme se solí, paprikou a kořením, necháme 30 minut odležet v chladu.

  • 2

    Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a podusíme 15 minut. Potom přidáme zeleninovou směs, ještě 5 minut dusíme.

  • 3

    Lístkové těsto rozválíme a vykrojíme z něj 2 placky o velikosti dna zapékací mísy. Jednu placku do mísy vložíme a zapečeme ve vyhřáté troubě. Navršíme na ni připravenou směs, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, přikryjeme druhou plackou a propícháme vidličkou. Pokrm upečeme v dobře vyhřáté troubě.

  • 4

    Podáváme se zeleninovým nebo bramborovým salátem nebo pokapané kečupem.

Komentáře k receptu