Nákyp z masa a zeleniny v listovém těstě
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 250 g Listové těsto
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 3 polévková lžíce Mléko zahuštěné neslazené
- 0.18 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 46 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 143 mg
- Draslík 115.6 mg
- Vláknina 10484.5 mg
- Vitamín A 10484.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso promícháme se solí, paprikou a kořením, necháme 30 minut odležet v chladu.
-
2
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a podusíme 15 minut. Potom přidáme zeleninovou směs, ještě 5 minut dusíme.
-
3
Lístkové těsto rozválíme a vykrojíme z něj 2 placky o velikosti dna zapékací mísy. Jednu placku do mísy vložíme a zapečeme ve vyhřáté troubě. Navršíme na ni připravenou směs, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, přikryjeme druhou plackou a propícháme vidličkou. Pokrm upečeme v dobře vyhřáté troubě.
-
4
Podáváme se zeleninovým nebo bramborovým salátem nebo pokapané kečupem.