Salát z pastináku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 3 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 544.1 mg
- Vláknina 28433.3 mg
- Vitamín A 28433.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ocet s 400ml vody a kořením svaříme, osolíme a podle chuti i mírně osladíme.
-
2
Očištěný, omytý a na kostičky nakrájený pastinák spaříme trochou vařící vody a necháme 2 minuty povařit. Scedíme jej, vložíme do octového roztoku a uvaříme doměkka.
-
3
Salát upravíme na mísu, zakapeme olejem a ozdobíme nasekanou cibulkou.