Majoránková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 hrst Majoránka
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1075 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 30.5 mg
  • Draslík 1114.2 mg
  • Vláknina 6990 mg
  • Vitamín A 6990 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme, přisypeme mouku a opražíme ji do světle růžova. Zalijeme trochou vývaru (nebo vody) a za stálého míchání rozvaříme na hladkou omáčku. Osolíme a povaříme 20 minut.

  • 2

    Do omáčky přidáme rozemnutou majoránku, ještě chvíli povaříme.

  • 3

    Omáčku podáváme k masu.

Komentáře k receptu