Grilovaný hamburger

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kečup
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Okurka salátová
  • 8 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Sýr Čedar
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 115.6 mg
  • Draslík 788.7 mg
  • Vláknina 1383.3 mg
  • Vitamín A 1383.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme maso, přidáme worcester, sůl a pepř.

  • 2

    Navlhčenýma rukama tvarujeme hamburgery a dáváme je na gril. Grilujeme asi 15 minut.

  • 3

    Před dokončením dáme na hamburgery plátek sýra.

  • 4

    Hotový hamburger vložíme mezi rozkrojenou housku a potřeme kečupem či hořčicí.

  • 5

    Ozdobíme okurkou.

Komentáře k receptu