Jablka s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 10 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 14.4 mg
- Draslík 247.7 mg
- Vláknina 8393.1 mg
- Vitamín A 8393.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná jablka (zbavená jádřinců) naskládáme do pekáče vedle sebe, silně je pocukrujeme a podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, hřebíček, špetku skořice, máslo a citronovou kůru. Jablka přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Během dušení je poléváme vzniklou šťávou.
-
2
Hotová jablka upravíme na talířky, polijeme vinnou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem.