Indický kuřecí steak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 87.3 mg
  • Draslík 850.3 mg
  • Vláknina 10638.5 mg
  • Vitamín A 10638.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a najemno umeleme. Smícháme je se solí a kari kořením, zformujeme do dvou steaků a necháme 30 minut v chladu odležet.

  • 2

    Plátky lilku osolíme, okořeníme zázvorem, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme nasekanou cibulí. Přikryté necháme v chladu odležet.

  • 3

    Steaky opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Na zbylém oleji opečeme lilek. Steaky přendáme na talíře a plátky lilku je obložíme.

Komentáře k receptu