Tvarohový dip

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 100 g Olivy nakládané
  • 100 g Sýr Feta
  • 0.5 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 ks Kapie
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Bazalka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2411 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 262 g
  • Sodík 559 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 182.2 mg
  • Vláknina 4119.8 mg
  • Vitamín A 4119.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jarní cibulky jemně nasekáme společně s 12 cm zelené části natě. Jednu lžíci dáme stranou pro ozdobení.

  • 2

    Omytou, očištěnou a zrníček zbavenou kapii nakrájíme na kostičky (trochu dáme opět stranou). Opláchnutou bazalku nastříháme na menší kousky, špičky snítek necháme na ozdobu. Olivy jemně nakrájíme a 8 jich necháme stranou.

  • 3

    Tvaroh se sýrem rozdrobíme do mísy, přidáme smetanu, provensálské koření, cibulku, papriku, olivy a bazalku. Vše řádně rozmícháme dohladka, ozdobíme surovinami, které jsme dali stranou.

Komentáře k receptu