Tvarohový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2411 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 262 g
- Sodík 559 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 28.5 mg
- Draslík 182.2 mg
- Vláknina 4119.8 mg
- Vitamín A 4119.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jarní cibulky jemně nasekáme společně s 12 cm zelené části natě. Jednu lžíci dáme stranou pro ozdobení.
-
2
Omytou, očištěnou a zrníček zbavenou kapii nakrájíme na kostičky (trochu dáme opět stranou). Opláchnutou bazalku nastříháme na menší kousky, špičky snítek necháme na ozdobu. Olivy jemně nakrájíme a 8 jich necháme stranou.
-
3
Tvaroh se sýrem rozdrobíme do mísy, přidáme smetanu, provensálské koření, cibulku, papriku, olivy a bazalku. Vše řádně rozmícháme dohladka, ozdobíme surovinami, které jsme dali stranou.