Úhoř na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Úhoř říční
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 0.05 hrnek Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 122.8 mg
  • Draslík 56.7 mg
  • Vláknina 1225 mg
  • Vitamín A 1225 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře stáhneme z kůže a maso nakrájíme na špalíčky. Porce naskládáme do mísy, pokapeme olejem smíchaným s jemně nakrájenou cibulí, zázvorem a sójovou omáčkou. Necháme v chladničce asi 20 minut uležet.

  • 2

    Potom kousky úhoře osolíme a opečeme je na pánvi na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu