Úhoř na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 36 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 122.8 mg
- Draslík 56.7 mg
- Vláknina 1225 mg
- Vitamín A 1225 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře stáhneme z kůže a maso nakrájíme na špalíčky. Porce naskládáme do mísy, pokapeme olejem smíchaným s jemně nakrájenou cibulí, zázvorem a sójovou omáčkou. Necháme v chladničce asi 20 minut uležet.
-
2
Potom kousky úhoře osolíme a opečeme je na pánvi na rozpáleném oleji.