Nasolené citrony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 84 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 2 g
- Sodík 48478 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 480.9 mg
- Vláknina 15591.4 mg
- Vitamín A 15591.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 138.6 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté citrony nakrájíme i s kůrou na plátky a zbavíme je jader.
-
2
V míse promícháme připravené citrony s nasekanými feferonkami, solí, zázvorem a chilli kořením. Směs vložíme do sklenic a uzavřeme. Necháme stát na prudkém slunci 14 dní, nebo dáme na celý den do trouby na nejmírnější plamen.
-
3
Citrony necháme zrát asi 2 měsíce.
-
4
Podáváme k masu.